Re: Re: Jidelní lístek pro frekventanty?
Martin | 18.7.2020 23:10 | id 148235
Víte co, proč tehdy se to nedalo žrát? VÚ 3434 Žatec r.86. Byl večer a jdu z autoparku do kasina, vzadu za rampou kuchyně drátěný plot. A za plotem nějaký roťák, znal jsem od vidění: Vojaku, pojďte sem!" A přes ten plot mi podává plastový kýbl prekryty kostkovanou utěrkou. Jako dnes to vidim. ":Počkejte tu na mě "výhružně! Šel přes dvťárnu 2 min. Mne to nedalo a kouknul pod plachetku : dole byl cukr a nad ním tak cca 3 kila masa, syrového. Tak takhle to soudruzi štrykovali. Takovou mel drzost. No bodejť by se to dalo žrát, guláš, spíš UHO, univerzální. ..a 1 kousek masa. Jako mázové jsme nakonec vařili v našem skladu spoj roty. S tím souhlasím, služba v kuchyni, podlaha mastná jak špek, nohy klouzaly, odpady ucpaný a v jídelně pod radiátorama se prohaneli i během oběda potkani. Jasně, brambory se škrabaly v sovětské loupačce, když nebyla rozbitá a brambory z ni padaly jednotné velikosti....A jinak pro celý pluk, kapesní nožíky. Ovšem, v lampasacke VZce, plná obsluha a jídlo poněkud jiné. . Jako za dob Švejka. Souhlasím, ty KDečka měly úplně jinou kvalitu,než čínské srákory dnes. To ani pes nežere. Vím to, otec dělal ve vet kontrole masa, jistota tvrzení. A taky ty sovětské rybičky v neděli, štrycl chleba, kus salámu + ...Končilo to v popelnici a na skládce za Žatcem se o to místní houmelies porvali. Zdravím všechny pamětníky a absolventy 2 lete pakárny. Ale něco to taky dalo...