KUCHYNĚ
jirka |
email |
17.4.2013 22:08 |
id 59911
Docela moderně vybavená,kde byla vedle kotelna,kde se topilo naftoua kde vládl voják Volárik z Bratislavy,kterému zemřel otec,který prodělal 11 infarktů a 12 nepřežil-obdivuhodné,dnes vás nechají chcípnout na ulici,kuchyně měla vzduchotechniku,v zimě topila ,v létě chladila,vařilo se párou a to vše pro asi 600 vojáků,kteří dostávali pořádný kartáč v PÉ-EŠCE a kteří neměli čas to ani sníst.Já jsem tam nastoupil do výcvikáče,tak vím o čem mluvím,když si na nás mladí frajři potřebovali zkusit,co se naučili,ale to byl pořád čajíček,proti PŠce.Když jsem odjížděl do kuchařskýho kurzu do ZNOJMA,tak jsem si říkal,sem už NIKDY a když jsem se vrátil z kurzu zpátky na plánskou brigádu a řekli zadní chodov,tak jsem málem omdlel.Ale přežil jsem to v tý prosklený krabici,po který už nezbylo lautr nic a zůstali jen vzpomínky.